duminică, 23 ianuarie 2011

De ce sa cred?

M-am gandit de foarte multe ori la aceasta intrebare. De ce sa cred? Unii ar spune : "Pentru ca n-ai altceva mai bun de facut." sau "Pentru ca vei fi pedepsit." sau,cel mai frecvent raspuns pe care l-am primit : "Nu ai nimic de pierdut. Daca tu crezi,iar El nu exista,nici nu castigi,nici nu pierzi nimic." Mai ales in urma acestui raspuns,m-am intrebat : "Oare Dumnezeu e un joc de noroc? Pierzi sau castigi?" Nu. Dumnezeu stie si gandind astfel,vei pierde.
Ce raspuns am gasit eu la aceasta intrebare? Unul singur. Pentru ca stiu. Stiu ca El exista,ca ne iubeste si ca este indurator fata de noi,pacatosii. Nu te mai poti intreba "De ce?" atunci cand,pur si simplu,sti.
Cauta in inima ta si incearca sa-ti dai seama daca te indoiesti de existenta lui Dumnezeu. Iar daca intr-adevar inca mai ai indoieli,gandeste-te la viata ta,care s-a scurs pana in acest moment. Adu-ti aminte de cate ori ai avut "noroc" si ai scapat dintr-o primejdie,mica sau mare. Stii bine ca nu exista noroc,nici coincidente sau intamplari fara logica. Totul vine de la Domnul. Orice ai face,El este mereu cu tine,la bine si la greu.
Te-ai putea intreba de ce ti se intampla lucruri rele atunci,de ce permite Dumnezeu? E simplu. Fie pentru ca nu esti atent sau pentru ca nu vrei sa fi,nu intelegi semnele pe care Dumnezeu ti le transmite. Prin mici semne El iti spune practic ce trebuie sa faci,cum trebuie sa faci binele,mai exact. Neascultand de Dumnezeu,tu starnesti mania Lui. Cum ai vrea sa reactioneze? Pedepsindu-te,El iti spune ca nu ai ales drumul bun si ca trebuie sa te intorci la momentul din care ai inceput sa gresesti si sa fi mai atent la alegerile pe care le faci. Trebuie sa alegi drumul bun.
Exista oameni rai,care au numai succes (in aceasta lume),nu le merge rau niciodata. Cu alte cuvinte,nu sunt niciodata pedepsiti. De ce? E si mai simplu.
Acesti oameni nu au ales drumul cel bun. Dumnezeu le-a trimis diferite incercari pentru a-i intoarce la lumina,dar ei nu au vrut sa asculte,iar Dumnezeu i-a parasit. Desi pare ca sunt lipsiti de griji sau linistiti,adevarul e ca acesti oameni nu au niciodata liniste. Ei umbla in intuneric si se amagesc. Diavolul ii face sa creada ca au ales drumul bun,dar ei,de fapt,umbla pe calea celui rau.
Acum te-as intreba ceva : Cum vrei sa fie viata ta pamanteasca? Vrei sa o duci bine si sa nu ai (aparent) nici o grija? Sau vrei sa fi un om modest,care face mereu voia Domnului? Tine minte ca daca Dumnezeu iti spune sa faci ceva,un lucru pe care tu il consideri ridicol,e doar o aparenta. Dumnezeu iti vrea numai binele.
Asadar,omule,priveste putin in inima ta si intreaba-te : "Ce fel de om sunt eu?" Daca iti raspunzi la aceasta intrebare,vei sti mai mult decat ai crede.

                                                                        

                                                                         Preluat de pe site-ul "Privind spre cer..."
<-- more -->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.