luni, 24 ianuarie 2011

Priveste langa tine!

Simtind de multe ori ca nu mai fac fata,ma intrebam mereu unde este Dumnezeu. Ma intrebam de ce permite Dumnezeu ca lumea sa fie atat de rea. De ce?

Nestiind ca raul poate fi,de fapt,un bine,te intrebi de ce nu sunt pedepsiti doar cei rai. De ce exista oameni nenorociti,carora le merge mereu tot mai rau,desi nu ii deranjeaza cu nimic pe cei din jurul lor? De ce exista criminali,hoti sau ticalosi care scapa mereu basma curata? De ce lor le merge bine si tie nu? Tu nu ai omorat,nu ai furat,de ce ei au mai mult decat tine? De ce sunt mai fericiti?Raspunsul : Pentru ca tu sa inveti ceva!

Dumnezeu nu ti-a dorit niciodata raul,pentru ca tu esti fiu al Lui. Tot asa cum tu nu i-ai face nici un rau fiului tau,nici Dumnezeu nu le doreste raul fiilor Sai. Dar trebuie sa inveti.
Ce anume? Ei bine,trebuie sa inveti ca Dumnezeu stie mereu ce e mai bine. Tu nu poti sti mai bine decat Dumnezeu. El iti va spune mereu ce trebuie sa faci,iar tu trebuie sa asculti,pentru ca ceea ce ti se cere e spre binele tau. Dar nu poti asculta ceva ce nu vrei sa auzi!
Ai ramas la vechea scuza : "Lui Dumnezeu nu ii pasa de mine."? Sa stii ca nu e deloc asa. Lui Dumnezeu ii pasa de fiecare dintre noi,buni sau rai. Si este mereu langa noi. De ce nu Il vedem? Pentru ca suntem prea pacatosi. De ce nu ii simtim nici macar prezenta? Pentru ca nu vrem cu adevarat.
Deschide-ti inima,priveste in inima ta si vezi ce gasesti! Mandrie? Nu te mira ca nu Il simti pe Dumnezeu langa tine,esti prea mandru ca sa mai vezi altceva in afara de propria ta persoana. Lasa mandria la o parte si pleaca-te pe genunchi. Roaga-te! Spune-i Domnului ca vrei sa te indrume,ca iti predai viata in mainile Lui! Spune-i Domnului ca vrei sa-I simti prezenta,caci esti singur fara El! Dumnezeu va auzi si va raspunde,dar nu mandriei tale. Dumnezeu raspunde numai sufletului pur,incarcat de dragoste si supunere. Pleaca-te inaintea Lui,iar El iti va raspunde!

Nu trebuie sa fi preot sau pastor ca sa poti simti cum mana Lui Dumnezeu lucreaza aspura vietii tale. Trebuie doar sa crezi,sa crezi ca viata aceasta e doar inceputul,ca Dumnezeu e Tatal,Creatorul,ca binele va trimfa mereu si ca El iti va da mereu putere sa treci peste orice obstacol.
Nu te pierde in intunericul inselator,ci cauta mereu sa mergi in lumina. Iubeste fara sa astepti ceva in schimb si vei primi mai mult decat iti vei putea dori vreodata,caci Dumnezeu e Tatal nostru si are grija de toate. Numai nu te pripi! Toate la timpul lor!
<-- more -->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.