marți, 1 februarie 2011

Fii tu insuti!

Privind in jur,am realizat ca oamenii din ziua de azi,saraci sau bogati,mici sau mari,au,totusi, ceva in comun : superficialitatea.

E bine sau rau?

Poate ca se vor gasi persoane care sa afirme ca da,superficialitatea este un lucru bun,argumentand ca sinceritatea nu e "buna de nimic". De ce? Pentru ca oamenii din ziua de astazi nu stiu sa aprecieze adevaratele valori. Un om sincer e "luat de fraier". Astfel multi aleg sa arate celorlalti o latura mai "bine vazuta" in societate,ascunzand in ei insisi ceea ce reprezinta cu adevarat. Dar marea greseala este ca ne uitam la ceea ce lumea vrea sa vada in noi si incercam sa cream iluzia ca am fi o astfel de persoana. Dar nu e asa. In aparenta poate ca suntem "cool",dar in esenta ramanem aceeasi "noi" sau,mai degraba, acelasi "eu",care se ascunde de o lume materialista.

Realitatea e cruda,dar am putea schimba acest lucru. Daca am sta o clipa sa ne analizam pe noi insine,am realiza ca exteriorul nostru e cat se poate de fals. Purtam masti. Si acest lucru poate ca nu il auzi pentru prima data,dar da,cred ca si tu porti o masca. Daca tu consideri ca nu porti aceasta masca,inseamna ca articolul nu te priveste. Inseamna ca esti extrem de sincer cu tine insuti si cu cei din jurul tau,dar fii cu bagare de seama! Te-ai putea insela.
Vorbind acum pentru tine,cel care crezi sa ai cazut in capcana intinsa de aceasta "minunata" societate si vrei sa schimbi ceva in ceea ce priveste felul in care te vad oamenii,gandeste-te la un singur lucru : oricare ar fi scopul,te faci vinovat de minciuna. Minciuna este un pacat. Asadar tu pacatuiesti,din dorinta de a fi vazut "bine" de ceilalti. Dar ce castigi? Esti vazut "bine"? Daca da,incearca sa vezi ce se intampla daca iti arati doar o mica parte din adevarata ta personalitate. Iti spun,vei fi dezamagit. Oamenilor nu le place adevarul,pentru ca nu arata intotdeauna cum si-ar dori ei. Deci ce gastigi? Laude poate,dar nu esti tu cel care la castiga,ci acel "tu" care iti doresti atat de mult sa fi. Dar nu esti. Acel "tu" nu e un "tu",ci  un "el". Un strain.
Revenind la a doua categorie de persoane,cei care nu castiga nimic din comiterea pacatului,as putea spune ca sunt pierduti. Caci nimeni nu te poate obliga sa persisti in pacat,raul ti-l faci singur. Asadar vina este numai a ta,la fel si pedeapsa.

Exista alternativa?

Bineinteles. Intotdeauna exista.
Crezi ca lumea te va considera mai bun sau mai rau,daca incerci sa pari altfel? Dimpotriva. Indiferent de personalitatea ta,mereu vor exista oameni care te vor vorbi "de rau". Dar sa nu uitam ce ne spune Biblia : "Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate sau judeca pe fratele sau,vorbeste de rau Legea sau judeca Legea" (Iacov 4:11). Iar sa judeci Legea inseamna sa-L judeci pe Creator. Vrei ca mania lui Dumnezeu sa se abata asupra ta? Pentru ce,omule?
Daca te mai straduiesti inca sa fi pe placul tuturor,ar trebui sa intelegi un lucru : niciodata nu-i vei putea multumi pe toti. Dar ce nevoie ai tu de multumirea oamenilor,cand il ai pe Domnul de partea ta? Straduieste-te sa fi pe placul Tatalui tau,ci nu al oamenilor,caci ei vor fi pedepsiti pentru rautatea si superioritatea cu care te trateaza,precum scrie in Matei 7:5 : "Fatarnicule,scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau." Ei te judeca,pentru ca au impresia ca e ceva gresit in tine. Si chiar daca e,tu trebuie sa te increzi in Domnul Dumnezeul tau,caci se considera mai buni decat tine,desi poate nu sunt. Mandria e un pacat grav. Fereste-te de ei si ai grija sa nu cazi in pacat odata cu ei,caci asta vor sa faca,sa te insele si sa te abata de la caile Domnului.
Alege sa ai o inima curata,caci numai astfel vei fi iubit de Iisus. Nu-ti pierde sufletul,ci pastreaza-l pur si frumos pentru Cel ce te-a creat,pentru ca El sa te iubeasca si sa iti dea viata vesnica. Lauda-L pe Domnul si asculta poruncile Lui,caci  numai astfel vei fi socotit vrednic sa te numesti fiu al lui Dumnezeu. Si ce poate dori un pacatos mai mult decat sa fie placut inaintea Dumnezeului sau? Iisus spune : "...pe orisicine Ma va marturisi inaintea oamenilor,il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri." (Matei 10:32). Alegi sa le spui oamenilor ca esti "cool"? Fii cu bagare de seama si asculta ce iti spune Dumnezeu prin Fiul Sau : "Cine nu este cu Mine,este impotriva Mea,si cine nu strange cu Mine,risipeste."
Dumnezeu iti spune ca a fi "cool" nu iti va aduce niciodata mantuirea,omule! Trezeste-te!
<-- more -->

2 comentarii:


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.