duminică, 24 aprilie 2011

* * *

"Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi cine se smereşte va fi înălţat.”

"Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari."
"
Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele."
"Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie; judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte."

"Nebunul îndată îşi dă pe faţă mânia, dar înţeleptul ascunde ocara."
"Cel neprihănit urăşte cuvintele mincinoase, dar cel rău se face urât şi se acoperă de ruşine."

 "Cei nesocotiţi glumesc cu păcatul, dar între cei fără prihană este bunăvoinţă. Înţeleptul se teme şi se abate de la rău, dar nesocotitul este îngâmfat şi fără frică."


Acestea sunt numai cateva versete din miile de versete care arata cat de buni suntem noi, oamenii, si cat de intelepti. Sigur ca in realitate suntem nesocotiti. Toti ne consideram buni si sfinti, dar uitam ca a fi bun inseamna si a-ti tolera aproapele, chiar daca nu are aceleasi pareri.

Si cat de buni suntem noi, cand ne aruncam ca fiarele la gatul celor care gresesc (dupa parerea noastra), cat de buni suntem cand ii "indesam" pe gat "adevarul" nostru celui care nu are aceleasi pareri despre un anumit lucru sau cand criticam ca turbatii ideea sau creatia celui care nu are aceleasi conceptii ... Cat de buni suntem noi ...

Si mai si spunem ca ne iubim aproapele. De parca aproapele ar fi vecinul care da muzica la maxim la 2 noaptea ! De parca aproapele ar fi numai acela care vine si iti da bani sau care iti spune cat de "tare" esti tu !

E trist, e prea trist ... Dar asa suntem noi, oamenii ... Suntem atat de buni si iubitori ... De asta nu mai avem nevoie de Dumnezeu, ne putem purta singuri de grija.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.