vineri, 10 iunie 2011

Stiai ca sunt si eu fratele tau ?

"Caiafa, care era mare preot in anul acela, le-a zis : "Voi nu stiti nimic ; oare nu va ganditi ca este in folosul vostru sa moara un singur om pentru norod si sa nu piara tot neamul ?" Dar lucrul acesta nu l-a spus de la el; ci fiindca era mare preot in anul acela, a prorocit ca Isus avea sa moara pentru neam. Si nu numai pentru neamul acela, ci si ca sa adune intr-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti."   (Ioan 11:49-52)


Ziua Mondiala de Rugaciune este una din cele mai frumoase zile din an pentru mine. Mereu mi-a placut sa vad ca oameni total diferiti, de etnii diferite, religii diferite, barbati si femei, se aduna intr-un anumit loc, spatiu real sau virtual, pentru a se ajuta unii pe altii, pentru a-si da sfaturi sau pentru a se ruga unii pentru altii. Ziua Mondiala de Rugaciune este un astfel de prilej, de a reuni populatia intregului glob prin rugaciune. Totusi, pentru multi religia reprezinta inca o problema. Multe persoane evita sa intre in contact cu cei ce apartin unor anumite religii. Desi crestini suntem cu totii, avand acelasi Dumnezeu Unic, acelasi Mantuitor si cultivand aceleasi valori, ca dragostea, milostenia, dreptatea, multi nu au reusit inca se treaca peste bariera impusa de diavol intre oameni. In ziua de astazi, accentul cade in special pe religia fiecaruia, ortodocsii, catolicii, penticostalii, baptistii, etc., fiind catologati fiecare intr-un anume fel.
In Evanghelia sa, Ioan sustine ca moartea lui Isus are ca scop adunarea "intr-un singur trup" a celor ce cred in Numele Lui. Isus nu s-a jertfit numai pentru ortodocsi sau numai pentru penticostali, ci pentru toti aceia care cred in El, pentru copiii lui Dumnezeu.
Cine sunt copiii lui Dumnezeu ne spune tot Sfanta Scriptura: "... tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu."(Ioan 1:12-13) Acum stau si ma intreb, oare baptistul nu crede in acelasi Dumnezeu atotputernic, precum ortodoxul sau penticostalul ?

Intrebat fiind care este cea mai mare porunca din Lege, Isus a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul, Dumezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar cea de-a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." In aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Proroocii." (Matei 22:37-40) Intelegem de aici ca cel mai important este sa il iubim pe Dumnezeu din tot sufletul si sa ne iubim aproapele. Aceste doua porunci sunt cele mai importante pentru crestin, pentru un copil al lui Dumnezeu. Ma intreb, oare numai ortodoxul pune dragostea de Dumnezeu si pe aproape pe primul plan ? Numai pentru batptist au aceste doua porunci o foarte mare importanta ? Sau numai pentru penticostal ?

Nu suntem noi, fie catolici, fie penticostali, copii ai aceluiasi Tata ?

Apostolul Pavel considera ca pentru crestin este cel mai important sa-L aiba pe Isus ca model si sa mearga pe urmele acestuia, afirmand : "Nimeni dar sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos." (Coloseni 2:16) Important nu este daca ai sau nu un calendar plin de zile de sarbatoare, nici daca ziua de obihna consideri ca este sambata si nu duminica sau invers, ci sa faci parte din Trup, sa fi copil al lui Dumnezeu. 

"... si daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta." (Filipeni 3:15)

Fiecare este de parere ca sunt adevarate convingerile sale si ca ceea ce crede el este corect, iar restul este gresit. Apostolul Pavel afirma : "... ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu." (Romani 1:19)  Fiecaruia ii este dat sa cunoasca intr-o anumita masura. Scriptura spune ca Dumnezeu ii arata fiecaruia ce si cum, deci ce drept avem noi sa judecam felul in care o persoana intelege un anumit lucru ? 

Pareri vor exista mereu intr-un numar extrem de mare, dar Scriptura ne invata astfel : "... nu  va apucati la vorba asupra parerilor indoielnice." (Romani 14:1) Incredintarea pe care o ai trebuie sa o pastrezi pentru tine, inaintea lui Dumnezeu. (Romani 14:22)

"Cat despre cei de afara, ii judeca Dumnezeu." (1 Corinteni 5:13)


E trist sa vezi cum cei ce pretind ca sunt copii ai lui Dumnezeu ii judeca pe ceilalti. Nu ne putem suporta intre noi, desi Isus ne indeamna sa ne iubim, cu tot cu calitati si defecte. Dar suntem, totusi, crestini ... cu numele. Sfanta Scriptura ne indeamna : "... sa va purtati cuviincios cu cei de afara.", dar noi, "crestinii", nu ne purtam astfel nici cu fratii nostri in Domnul, ci dimpotriva, ii uram si incercam cu disperare sa le impunem ideile noastre. Nu de alta, dar noi suntem mult mai buni si stim mai bine decat oricine. Noi avem intotdeauna dreptate.

A fost foarte dureros sa aud din gurile unor oameni care predicau despre dragostea fata de semeni cuvinte ca : "La noi, la penticostali, Dumnezeu face cele mai mult minuni." sau "Ortodoxismul este cea mai dreapta dintre religii." sau "Numai botezandu-te la baptisti poti fi mantuit." Acestea sunt numai cateva exemple. 

Un om ce sustine ca numai religia lui este buna si dreapta demonstreaza ca nu-si iubeste aproapele. Si asta pentru ca nu poti spune : "Religia mea e buna, restul sunt niste prostii.", iar apoi sa zici : "il iubesc pe catolic, desi sunt ortodox." 

5 comentarii:

 1. Cand vom reusi sa trecem de aceasta bariera care inca din pacate sta in fata multor oameni...atunci vom iubii cu adevarat.
  Isus Hristos ...nu a fost nici baptist,nici catolic,nici ortodox,nici penticostal....nici...nici....a fost un CRESTIN ADEVARAT.
  O zi minunata !

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc, la fel si tie Monna ! Trebuie sa ne rugam neincetat... Doamne ajuta !

  RăspundețiȘtergere
 3. Este adevarat, si eu vad aceasta distanta intre "culte" Dumnezeu nu cauta la Religia noastra El cauta la inima El vede cei care Lau ales cu inima si nu cu Religia. Credem toti in acelas Dumnezeu dar totusi credem ca suntem diferiti, Doar Religia ne face diferiti nu alceva.

  Acolo cand o sa fim in cer Dumnezeu nu va pune pe penticostali in stanga si pe batisti in dreapta si tot asa cele lnte religi, nu Toti vom sta in trun loc si Vom slavi pe Dumnezeu.

  Dumnezeu sa Distruga aceasta minciuna din mintile oamenilor care cred ca cei din alta religie nu le sunt frati.

  Dumnezeu sa lucreze, Amin!

  RăspundețiȘtergere


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.