marți, 12 iulie 2011

Care-i dumnezeul tau ?...

"Omorati madularele voastre care sunt pe pamant : curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli." (Coloseni 3:5)

Sunt multe versete biblice care nu ne sunt adresate noua, pentru simplul fapt ca noi nu facem multe dintre greselile oamenilor din trecut. Corect ?
Cineva spunea ca un idol poate fi orice lucru de care ai devenit dependent, de care nu mai poti scapa. Poate ca noi, crestinii, nu avem statui din acelea mici, la care ne inchinam, dar avem televizorul, care poate deveni un idol, computerul, care poate deveni un idol, mp3-ul, care poate deveni un idol, telefonul mobil, care poate deveni un idol. Etc.
Nu-ti venerezi telefonul mobil ? Nu i te inchini televizorului ? Nu, fireste ... Dar ... Iti inchini o mare (prea mare) parte din timp lui. Ii acorzi o prea mare importanta.
Cel mai important si cel mai pretios lucru al unui crestin este ... Dumnezeul sau. El e totul. Sau asa ar trebui sa fie. Cum poti spune ca iti iubesti Dumnezeul, daca nu te poti dezlipi de televizor ? Sau daca te rogi cu telefonul la ureche ?
Sigur, idolul cel mai raspandit, cel care are cei mai multi adepti, cel ce se bucura de un (prea) mare renume este ... BANUL.
Si asta nu pentru ca am face plecaciuni in fata lui. Ar fi ... nu chiar atat de ciudat. E satana chiar atat de surprinzator ?
Da, banul este un idol. Majoritatea suntem dependenti de bani. Banul este scopul nostru in viata, motivul pentru care multi ne ridicam dimineata din pat sau pentru care majoritatea dau tot ce au mai bun din ei. Iar aici apare un contrast izbitor ...
Mi se pare ciudat ca un crestin sa se trezeasca dimineata, nu pentru ca abia asteapta sa petreaca un timp singur cu Dumnezeul sau, ci pentru ca trebuie ... sa ajunga la servici. Mai ales ca e foarte obositor sa te trezesti inainte cu o ora pentru a te ruga, pentru a-I multumi lui Dumnezeu. Pierzi o ora de somn pretios. Motivul pentru care te trezesti la o ora atat de matinala este acela ca nu iti doresti sa intarzii la servici, singurul tau venit financiar ... Dar ... Mantuirea vrei s-o pierzi ? Vrei sa-ti pierzi locul in cer ?
Fie ca vrei sa accepti sau nu, din faptele tale reiese ca dumnezeul tau este banul. Pentru bani te straduiesti sa-ti faci treaba cat mai bine. Dar cand trebuie sa-ti ajuti vecinul nu te mai straduiesti atat. De ce ai face-o, pana la urma ?

Vrem sau nu sa acceptam, suntem inchinatori la idoli. Nu suntem deloc mai buni, decat altii. E mult mai simplu sa spui ca nu esti lacom si ca nu te inchini unui idol. In aparenta tu esti un crestin adevarat, poate considerat sfant. Preferi sa crezi ca ti se cuvine totul si ca parerile celorlalti sunt indreptatite. Au motiv sa creada ca nu exista pacat in tine, doar tu esti perfect. Corect ?

Cea mai mare problema e te consideri un om drept. Ai senzatia ca nu exista greseala in tine si ca mantuirea e ceva ce ti se cuvine, chiar meriti asta, doar te-ai straduit atat ... Ai impresia ca nu exista nimeni la fel de bun ca tine si nu mai poti asculta nici macar un sfat. Nu de alta, dar tu sti deja totul, ce nevoie mai ai de un sfat ? Tu doar ai gasit adevarul (care e in tine, bineinteles) si te afli pe drumul cel drept. Ma intreb ... Oare si pentru tine s-a jertfit Isus pe cruce ? Acel "Am venit sa salvez ce era pierdut" nu e valabil si pentru tine, stai linistit ! Tu nu esti pierdut, te afli pe drumul acela larg, care duce direct in iad. Doar ... acolo voiai sa ajungi, nu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.