duminică, 3 iulie 2011

Io îs creştin, nu ştii tu ce-i aia !

"Iisus bea si fumeaza, intr-o fotografie dintr-un manual scolar!"

Crestinii din nord-estul Indiei sunt revoltati, dupa ce au descoperit intr-un manual destinat claselor primare, o fotografie care il infatiseaza pe Iisus Hristos tinand o cutie de bere intr-o mana si o tigara in cealalta.

Controversata imagine apare intr-un manual de caligrafie, fiind folosita pentru ilustrarea literei "I" din cuvantul "Idol".

Politistii au anuntat ca il cauta pe proprietarul editurii din New Delhi, responsabila pentru publicarea manualului. Acesta risca sa fie acuzat de "ofensarea sentimentului religios".
Reprezentantii editurii si-au cerut scuze, insa nu au oferit nicio explicatie pentru modul in care fotografia a fost inclusa in manual.
Crestinii reprezinta doar 2,3% din populatia de peste 1 miliard a Indiei, majoritar hindusa.
                                                                                             Sursa : Stirile PRO TV.ro Lacrimi ... Atat am mai putut face, sa plang. Zilele astea m-a tot urmarit gandul ca la fel cum noi, crestinii, suntem convinsi ca Isus e Adevarul, tot asa si cei de alte religii cred ca dumnezeul lor reprezinta unicul adevar. 

Aceasta stire a aparut si pe facebook in cadrul unui grup (unul crestin) din care fac parte. La inceput am fost socata, nu-mi puteam imagina cum poate face cineva asa ceva. Dar un hindus nu are aceeasi conceptie.

Da, am plans. Cand am intrat pe pagina grupului, am constatat ca ... nu era nici o reactie. NICI O REACTIE ! Nimic. Nu stiu de ce ma asteptam sa gasesc o gramada de comentarii la acea postare. Oare ei sa fie de acord ? Oare sa nu le pese ?

Suntem, intr-adevar, de plans. Si meritam cand "cei din lume", cum le spunem noi, ne ironizeaza. Nu de alta, da si noi tot de acolo suntem, tot din lume, degeaba ne credem mai buni decat ei. Si nici rusine nu ne e, ba din contra, o tinem una si buna ca noi suntem urmasi ai lui Hristos si ca Il iubim pe Dumnezeu cu toata fiinta noastra. Si pe deasupra, ne mai si umflam in pene, ca noi suntem intelepti, noi detinem toate raspunsurile, putem sa dam sfaturi si sa judecam drept. Cum sa ne acuze cineva pe noi de superficialitate ? E scandalos ! Noi suntem sfinti !

Noi suntem crestini, nu stiu ei ce-i asta !

Un comentariu:

  1. E de plans! DA, e de plans! Dar asa trebuie sa se intample si "rautatea oamenilor ajunge pana la cer"! God bless you!

    RăspundețiȘtergere


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.