miercuri, 20 iulie 2011

Eu ... pot ?!?

    Zilele trecute am citit undeva acest mesaj :

 "Apa trece, Romania ramane !
  Furia naturii a lovit Romania !
Avem puterea sa ridicam un dig al solidaritatii."


Traim intr-o societate defecta. Toata lumea vrea sa fie libera, sa-si faca propriile reguli. Totul merge prost, alte ori foarte prost, si nici macar nu ne mai intrebam de ce. De obicei vina o poarta soarta sau destinul. 

Suntem o tara de crestini (asa se spune), dar pentru Dumnezeul nostru abia se mai gaseste loc in vreo carte (uitata si ea). Suntem mereu grabiti, agitati, obositi. Nu mai avem timp pentru nimic, desi ne straduim sa facem multe. Nu ne mai intereseaza nimic. Totul e deja plictisitor.

Indiferent de situatie, omul poate rezolva totul. Daca "furia naturii" se dezlantuie, facem putina reclama, adunam niste bani si se rezolva.

Avem puterea sa remediem totul. Cheia e solidaritatea. Dar numai in privinta resurselor materiale. Oamenii trebuie sa fie uniti, dar asta numai daca "iese ceva" din asta.

Suntem o tara de crestini. Atat de mult ne iubim noi Dumnezeul, incat nu mai avem timp de El. Ne place sa facem diferente (ortodocsi, catolici, penticostali, baptisti, adventisti, martori ai lui Iehova), de parca unii ar fi mai buni decat altii. Observam imediat defectele celorlalti, mai ales daca sunt "din alta religie". Vrem sa fim buni si sa fim considerati OAMENI, dar fara sa depunem nici un efort.

Intr-o tara atat de credincioasa, oamenii prefera sa faca reclama. Vor donatii. Multi incearca sa-si cumpere mantuirea. Cel mai important lucru este banul. Fiecare vrea bani, pentru a face ceva. Peste tot auzi spunandu-se : "Fara bani nu poti face nimic." Si (prea) multi sunt de aceeasi parere. Fara bani nu poti face nimic. 
Avem UN DUMNEZEU (Unul de duminica, in restul saptamanii Ii dam liber). Unul adevarat. Toti stim ca Dumnezeul nostru este atotputernic, nu mai avem nevoie sa ni se tot spuna asta, dar nu apelam la El. Stim ca Dumnezeul nostru este indurator, dar nu inaltam rugaciuni catre El. Stim ca la El e scaparea, dar ne straduim sa "rezolvam" noi totul.

Fara bani nu poti face nimic ? De ce ? Banul este dumnezeul tau ? Este el atotputernic ?


"Furia naturii a lovit Romania !" ... Stim ca Dumnezeul nostru este atoatestapanitor, dar ignoram asta. 
Nu vrem sa stim ca suntem pacatosi. Nici ca meritam pedeapsa. 


Biblia e aceeasi. Si spun asta pentru ca oamenii tind sa creada ca ortodocsii sau catolicii sunt "scutiti" de pocainta. Multi tind sa creada ca ei nu cred in acelasi Dumnezeu, acelasi Isus (cu unul sau cu doi "i" ), nu au aceeasi credinta si nu nadajduiesc in aceeasi viata vesnica. Dumnezeu trebuie sa ocupe acelasi loc in vietile tuturor, indiferent de religie : LOCUL INTAI. Dumnezeu trebuie sa fie CEL MAI IMPORTANT. 

Dar societatea zilelor noastre are un alt dumnezeu, unul pamantesc. Acesta ocupa cea mai importanta pozitie in viata fiecaruia. Iar acolo unde exista o incercare cat de mica de a-I sluji Domnului, este si aceasta umbrita de "dumnezeul veacului acestuia".

Fie ca Dumnezeu sa se indure de Romania si sa trezeasca romanul din inselaciunea in care traieste ! Mania Lui este asupra tarii noastre, iar noi nu facem altceva, decat sa strangem bani. Dumnezeu nu poate fi cumparat. Dar prea putini stiu asta ...

7 comentarii:

 1. corect, sper sa fie bine la urma urmei, voi ce ziceti?

  RăspundețiȘtergere
 2. In primul rand eu nu cred intr-o criza economica
  (doar), ci mai e una de spirituala ce adanceste haosul din om
  Cu cat omul se pierde de Dumnezeu cu atat totul i se pare greu
  Nu zic ca mi-e bine...stii parte din viata mea dar ma forta sa merg...DUMNEZEU E FORTA MEA....SI A TA
  ****
  Daca era numai criza economica cred ca era un pic mai bine
  ****
  Nu stiu daca ti-am spus si tie dar cred ca este un timp al binecuvantarii surioara draga Alina
  si acum trebuie sa ducem lupta cea dreapta si sa luam alaturi de noi in masura putintei noastre SUFLETESTI si pe altii
  ****

  Cu bine surioara draga

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai mare dreptate, frate. Totusi, criza sau nu, noi avem aceleasi preocupari. Nimic nu ne mai misca, de parca inimile ne-ar fi facute din cel mai dur tip de roca. Si n-avem timp nici sa mai credem ca vremea e aproape ... Dar cat de aproape e ...

  RăspundețiȘtergere
 4. EU PERSONAL CRED CA SFARSTIUL NU IL ADUCE DUMNEZEU CI TOT OMUL
  MI SE PARE UN PACAT GRA V SA CREDEM CA DUMNEZEU PEDEPSESTE
  NE SIMTIM RAU ...CA SI CUM AM FI PEDEPSITI...DIN CAUZA CA IESIM DIN BISERICA....SINELE NOSTRU NU E IN BISERICA..ORIUNDE IN LATA PARTE DAR NU IN BISERICA....
  UITE SA ITI SPUN CEVA
  LA INUNDATIILE DIN MOLDOVA DIN TOATA TARA
  TOTI SPUNEAU ..

  DAR EI AU UITAT CA AU FURAT TOATA PADUREA...SI DE AICI TOATE ALUNECARILE DE TEREN...DITRUGERILE
  ****
  DUMNEZEU NU ISI DISTRUGE NATURA-CREATIA SA
  CI NOI OAMENII SI ASTA ESTE UN PACAT
  MA GANDESC DACA NU AR TREBUI SA FIE COMPLETAT INDRUMARUL DE SPOVEDANIE CU INTREBAREA

  Cu bine surioara draga

  RăspundețiȘtergere
 5. Printre nenumaratele Sale calitati este si DREPTATEA. Dumnezeu este drept. Iar pacatul trebuie pedepsit.
  "Mania lui Dumnezeu se descopere din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor, care inaduse adevarul in nelegiuirea lor." (Romani 1:18)

  RăspundețiȘtergere
 6. "Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
  I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ şi S-a mâhnit în inima Lui.
  Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.” (Geneza 6:5-7)

  "Dumnezeu S-a uitat spre pământ şi iată că pământul era stricat; căci orice făptură îşi stricase calea pe pământ.
  Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: „Sfârşitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea, fiindcă au umplut pământul de silnicie; iată, am să-i nimicesc împreună cu pământul. (Geneza 6:12-13)

  In plus, cine are atata putere, incat sa poata controla fortele naturii, daca nu Dumnezeul nostru ? A cui mana stapaneste furtunile, uraganele, tornadele, daca nu a Dumnezeului nostru Atotputernic ?

  RăspundețiȘtergere


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.