vineri, 5 august 2011

DUMNEZEU TE VEDE !!!

Grabiti mereu sa ajungem mai sus si tot mai sus, uitam ca lucrurile mici conteaza cu adevarat. In fond, multe lucruri par mici, dar in realitate au o importanta considerabila.
Atunci cand un om se intoarce la Dumnezeu, diavolul foloseste toate mijloacele de care dispune pentru a-l impiedica. Iar atunci cand nu reuseste sa te sperie, sa te ademeneasca cu fel si fel de placeri sau sa te intoarca impotriva lui Dumnezeu, se multumeste cu inselaciunea. Si de obicei te inseala folosindu-se de diferite lucruri minore. Problema e ca putin cate putin totul capata amploare.

De cand m-am intors la Dumnezeu, am simtit de nenumarate ori cum capcana celui necurat se tese in jurul meu. Uneori mi-am dat seama la timp, alte ori nu. Ideea e ca atunci cand realizezi minciuna pe care ai ajuns sa o traiesti, trebuie sa te caiesti. Si sa inveti din greseli. Pentru ca omul care a gresit o data, stie apoi ca fiecare actiune are anumite consecinte. Ce rost mai are sa te caiesti si sa-ti ceri iertare cu ochii in lacrimi, cand cu prima ocazie faci aceeasi greseala ?

Cand esti intors de curand la Dumnezeu, crezi ca nimeni si nimic nu te va putea desparti vreodata de Domnul. Si asta si face un crestin adevarat, se tine tare de Domnul. Dar dupa ce ai trecut prin mai multe incercari si ti se pare ca ai ramas in picioare, ca l-ai invins pe Satana, incepi sa te desprinzi incet-incet de Domnul. Nici macar nu-ti dai seama, din diferite motive. Unii sunt prea obositi sa mai duca lupte mici, dupa ce au dus atatea lupte mari. Altii sunt lipsiti de experienta si cred ca totul s-a terminat. Dar diavolul nu-si permite luxul de a lua o pauza.

Ispite intalnim la tot pasul. Si pentru cei mici, si pentru cei mari. Si tuturor ne este foarte usor sa cadem, chiar fara sa ne dam seama. Ce importanta poate avea o barfa mica ? Sau un singur cuvant rautacios ? Cat de grav poate fi daca n-am chef sa merg azi la Biserica ? Ce daca am spus o minciuna mica ? CINE SE MAI UITA LA LUCRURI ATAT DE MICI ?

Cu ceva timp in urma, am citit pe unul din blogurile pe care le urmaresc ( Monna Tabita Novacescu - Mai exista o sansa ) o idee care mi-a ramas intiparita in memorie. Ea ilustra pedeapsa pe care omul o primeste pentru greselile sale, mari sau mici, printr-o intamplare proprie. Aflandu-se la volan, tot drumul respectase regulile de circulatie, dar in apropierea destinatiei depasise viteza regulamentara. Iar politia a fost pe faza. A primit amenda, desi mai avea numai 50 m pana la destinatie. Tot drumul a fost corecta, dar a "calcat stramb" foarte aproape de sfarsitul drumului pe care il avea de parcurs. Bazandu-se pe aceasta intamplare, afirma ca in viata crestinului se intampla la fel. Nu vei fi judecat pentru momentele in care ai fost, intr-adevar, crestin, ci pentru cele in care ai "calcat" stramb.

Dumnezeu te vede. Indiferent cat de credincios esti, indiferent de cat de multe fapte bune ai facut, Dumnezeu e aici, cu tine. El da, iti vede stradania si nu ramane nerasplatita, dar iti vede si greseala. Daca ai spus o singura minciuna in viata ta, sa sti ca si pe aceea o stie El.

Dumnezeu nu e "setat" sa vada numai ceea ce vrei tu sa vada. Indiferent ca iti convine sau nu, El te cunoaste mai bine decat te cunosti tu.
   Trezeste-te !    Azi nu are rost sa te mai minti singur, caci Dumnezeu stie ! Chiar daca nu te-a vazut nimeni, El stie, caci El te-a vazut. Si conteaza ! Conteaza fiecare "mica" greseala pe care o faci. Caci fiecare greseala "mica" aduce inca una cu ea. Si asa se strang tot mai multe. Ajungi apoi sa te uiti in urma si sa realizezi ca toata viata ta ai facut numai greseli. Si te intrebi : "Ce fel de crestin sunt eu ?" ATUNCI vei realiza ca ai trait cea mai mare minciuna pe care o puteai trai. Dar daca va fi prea tarziu ???

Un comentariu:


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.