sâmbătă, 20 august 2011

"Te IUBESC !"

O alta atitudine gresita a crestinului sau, mai bine zis, o alta inselatorie a diavolului, pe care crestinul o "trece cu vederea", este egoismul. Uneori suntem prinsi in aceasta capcana fara sa ne dam seama. Citim Cuvantul,  dar tot nu intelegem ca suntem pe un drum gresit.

In ultima vreme, atat cei "mici", cat si cei "mari", au tendinta de a pretinde ca totul li se cuvine. Uitam adesea ca Scriptura ne indeamna sa-L recunoastem pe Domnul in toate caile noastre.

Ideea e ca totul se intampla din mila lui Dumnezeu. Indiferent de situatie, noi nu meritam nici pe departe ceea ce primim. Cu toate acestea, nu suntem multumiti niciodata. Mereu ne-am dori mai mult, mai bun, mai mare.


Ma intreb cand va reusi omul, mai ales crestinul, sa invete ca faptul ca se trezeste dimineata e o minune data de Dumnezeu. Ca faptul ca are ce manca (chiar daca numai o bucata de paine) e o minune de la Dumnezeu. Faptul ca existi, ca traiesti, ca Il cunosti e o minune, tot asa cum tot o minune e si faptul ca vezi, mergi, auzi, vorbesti. Si chiar daca n-ar fi asa si ai avea un anumit handicap, tot o minune e. Dumnezeu a ingaduit sa existi, iti poarta de grija mereu, chiar atunci cand ti se pare ca esti singur. Si daca pana acum ai trecut prin greutati, daca ai trecut prin situatii care pareau ca te depasesc, e o minune faptul ca ai ajuns aici. Chiar viata ta e o minune. Pentru ca Dumnezeu te-a creat si tot El iti poarta de grija. Ar trebui sa intelegi cat de rabdator este El in ceea ce te priveste, caci prin dragostea Lui pentru tine, nu te paraseste nici chiar atunci cand, in nechibzuinta ta, necinstesti Numele Lui, cand te faci stapan peste creatia mainilor Sale sau cand ai curajul prostesc de a-L judeca. Tu nu ai putea suferi ocara, nici de-ar veni din partea celei mai apropiate persoane. El insa iti rabda obraznicia si se lasa patruns de lacrimile tale de pocainta.

Faptul ca inca existi, ca Il cunosti si ca-I simti inca prezenta in viata ta, da, e o minune. Si e o minune tocmai datorita faptului ca esti iubit de un Dumnezeu puternic si drept, desi nu ai facut nimic demn de iubirea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.