sâmbătă, 24 septembrie 2011

Intrebare

De ce ar trebui sa continui ? Ce ma impiedica sa ma opresc ? De ce as continua, din moment ce nu-mi mai doresc asta ?
Prea mult zgomot. Si, totusi, continui. Merg mai departe. chiar daca nu mai aud nimic. Nici nu mai vad. Pasii sunt mici. Tot mai mici. Dar merg. Asta nu ma impiedica sa sper.

Indiferent de viata pe care o ducem, suntem cu totii asaltati de probleme. Si nu e niciodata usor sa mergi mai departe. Stii ca nu trebuie sa renunti. Stii ca nu esti niciodata singur si ca ai un motiv intemeiat sa mergi mai departe. Ai pentru ce lupta. Ai speranta.
Ti-e teama ca nu ai sa ajungi nicaieri. Te gandesti ca poate totul e in zadar. Ce te-ai face atunci ? Daca ceea ce crezi e o minciuna ?Ne agatam cu disperare de o idee. De ideea ca tot ceea ce facem acum va fi rasplatit candva. Dar daca nu va fi asa ? Ai mai fi la fel ? Faptele tale ar mai fi aceleasi ?

Fie ca acceptam sau nu, tot ceea ce facem, facem cu un scop. Asteptam mereu o rasplata. Astaptam RASPLATA. Dar daca ai descoperi ca nu vei mai primi nici o rasplata ? Daca nu ar mai exista una ? Daca toate aceste fapte ale noastre, care, chipurile, ne fac sa ne simtim atat de crestini, nu ar mai fi nicicand rasplatite ?

Mi-e teama ca lumea e impanzita de falsi crestini. Chiar si cai mai "crestini" dintre crestini se minti singuri.

Suntem egoisti. Mult mai egoisti decat avem noi impresia. Daca am sta sa ne judecam singuri, fara partinire, ne-am da seama ca avem pretentia ca ceea ce avem ni se cuvine de fapt. Pretindem ca am avea drepturi asupra unor bunuri sau asupra unor persoane. Pretindem ca suntem stapani.

Suntem ?


Un comentariu:

  1. Te invitam sa arunci o privire asupra blogosferei crestine http://blogosferacrestina.blogspot.com/ si daca doresti sa iti inscri si blogul tau.

    Blogosfera crestina este un proaspat instrument de promovare a blogurilor crestine !

    RăspundețiȘtergere


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.