luni, 23 ianuarie 2012

"Petitie." (!?!)

Nu pretind ca as detine raspunsul la toate intrebarile, dar, privit din punctul meu de vedere, oamenii nu stiu ce vor. Majoritatea nu stiu care le sunt prioritatile.
In ultima perioada de timp mi s-a umplut casuta de email de mesaje gen "petitie demisia basescu". Pe facebook nici sa nu mai vorbim. Peste tot e plin de mesaje, anunturi si tot felul de asa-zise petitii "semnate" toate impotriva lui Basescu. Iar cea mai mare dezamagire a mea e ca multi dintre acestia imi sunt cel putin cunoscuti. Ei sunt crestini, cu dragoste de Dumnezeu si adepti ai iubirii divine.

Mi-e sufletul trist cand vad cata ura poate acumula un popor care se vrea a fi crestin. Cu atat mai mult cu cat, noi, ca si crestini, declaram sus si tare: "Dumnezeu este iubire !" Iar noi uram.
Fiecare mesaj ma duce cu gandul la Epistola Lui Pavel Catre Romani, in care capitolul 13 incepe astfel: Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda. 
Aceste doua versete vorbesc de la sine. Nu mai e nevoie de comentarii. E greu de inteles numai daca nu vrei sa intelegi.

Ne consideram adepti ai lui Hristos, dar nu ne comportam de parca am fi unii. El promoveaza IUBIREA, care dizolva totul. Dar daca noi putem uri, unde este iubirea ? E greu sa-ti vezi de treaba ta. Mult mai usor e sa te plangi ca nu ai destul. Vrei MAI MULT. Vrei tot mai mult. Vrei sa stii, sa ai si sa controlezi totul. Si pe toti. Ti-e greu sa te impaci cu ideea ca Cineva stie mai bine ca tine. El iti poarta de grija. El are grija de toate, nimic nu e intamplator. De ce nu vrei sa accepti ca fiecare lucru isi are vremea lui ? De ce nu vrei sa accepti ca inca te scalzi in mocirla ? Asa arata iubirea ta ?
Tu ... esti crestin ?

2 comentarii:

 1. AMEN ...Nimic nu e la voia intamplarii Multa binecuvantare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.