marți, 2 octombrie 2012

Cine suntem noi? (SUNTEM CRESTINI !!! )

Scurta (lunga) DESCRIERE

Noi suntem cei care ne-am lepadat de noi insine, insa fiecare dintre noi refuza sa-si poate crucea, pretinzand astfel numai ca o poarta.Ne lepadam la fiecare pas de Cel in care juram in momente de stramtoare ca avem incredere deplina. Declamam sus si tare ca El e taria noastra si ca suntem recunoscatori pentru dragostea Lui. Ne prefacem ca ne caim, sau alte ori chiar ne mintim noi insine. Cainta e un termen extrem de cunoscut, dar o experienta absolut necunoscuta in vietile noastre.
Cautam mereu sa alegem calea cea mai usoara, atat de mult ne iubim pe noi insine. Si totusi sustinem ca Il iubim pe El. Declaram ca suntem ai Lui, ca ne-am predat vietile in mainile Lui, ca vrem sa facem numai voia Lui, dar faptele noastre lasa de dorit. Avem gurile mari si tari, iar bratele slabe. Mintea ne e agera, iar inima schilodita de faradelege. Suntem mai mult niste razvratiti, niste atei mai cumpliti decat ateii, niste fatarnici mai fatarnici decat cei mai nerusinati mincinosi.

Ceea ce nu stim noi sa facem este sa iubim. Nui stim sa-L iubim nici pe Dumnezeu, nici aproapele. La noi iubirea e un termen, nu o experienta. Ne invatam unii pe altii sa ocolim obstacolele si ne sfatuim sa facem ceea ce e mai bine pentru noi. Fiecare ne iubim atat de mult pe noi insine...!
Isus e exemplul nostru. El este Exemplul, indiferent daca noi il urmam sau nu. El ramane Exemplul.

Avem de invatat multe. Si "buba" e ca e cam greu pentru niste oameni asa comozi ca noi. Cautam intotdeauna sa ne fie noua bine, desi Exemplul ne arata ca MAI IMPORTANT este sa te sacrifici pentru aproape. Suntem atat de egoisti incat pana si ceea ce pentru ceilalti e o povara, iar pentru noi o placere, consideram a fi o "milostenie". Ne consideram a fi buni, uneori chiar sfinti. Altii ne consideram a fi niste mici dumnezei (tu chiar crezi asta, nu ?). Noi suntem perfecti, suntem indestructibili, suntem brilianti, suntem de necucerit. Suntem NOI, cei care am venit sa schimbam lumea in bine, asteptand ca schimbarea sa inceapa cu vecinu'.
Am fi in stare (noroc ca nu se poate) sa ne luam crucea si s-o ducem cu aro pana in Rai. Am fi in stare sa inventam ingeri si chiar demoni din piese. Am fi in stare sa-l copiem chiar pe Dumnezeu, sau sa ne alegem unul mai ... ingaduitor (avem unul deja, numa' ca e mai pe su' mana, ca nu-i frumos sa spui - ala-i tartoru').

CONCLUZIE (si mai scurta)

NOI suntem tartorii (puii lu' tata) si ne ascundem sub numele de crestini. De ce? Ca sa pacalim lumea, e mai sigur ca o sa ne iasa ceva.

Deci ... avem loc si pentru tine :) Hai la noi ca-i mai cald si Dumnezeu n-o sa te mai bata atata la cap cu iubirea aia, ca oricum tu sti deja ce-i aia si o mai si manifesti. Deci ce mai astepti ? Vino la noi, ca-i mai cald !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


RUGACIUNEA CLIPEI


Doamne,


Amin


Versetul zilei

Poveste

"Intr-o zi, un om a murmurat: 'Doamne, vorbeste-mi' si un copac si-a frematat frunzele, dar el nu a auzit. Apoi a intrebat mai tare: 'Doamne, de ce nu-mi vorbesti?' si un tunet a zguduit cerul, dar el, din nou, nu a auzit. Omul a privit in jurul sau si a spus: 'Doamne, lasa-ma sa Te vad!' si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat. Atunci a inceput sa strige: 'Doamne, fa o minune!' si in clipa aceea s-a nascut un copil, dar el nu a stiut.
Disperat, omul striga mai tare: 'Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!' Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins, dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste."

Si daca...

Si daca uneori mai cazi,
iar crucea ti se pare grea,
ridica-ti ochii catre cer ,
acolo e salvarea ta.

Si daca vorbele mai dor
cand limba nu le cantareste,
asculta glasul ce ti-a spus
ca si pe tine te iubeste.

Si daca lacrimi curg suvoi
brazdand uscatul tau obraz,
e semn ca Domnul te asculta
si te va scoate din necaz.

Si daca Domnul va veni
cat inca esti pe-acest pamant,
te va rapi in vesnicii
asa cum spune-al Sau cuvant.